Ads 468x60px

Pages

2011. április 10., vasárnap

A tökéletes ropogós édes gofri recept

Mikor is végül vettünk egy Tefal márkájú gofrisütőt, lelkesen gofrisütésbe vetettem magam, ám legnagyobb csalódottságomra egyik recept sem hozta az általam elképzelt könnyű, ropogós gofri érzést, amit pedig a vásárokban megszokhattam (már ahol jó a gofri). Aztán egyszerre meglett a tuti, azóta mindig ezt sütöm, mindenki imádja. Édes, ROPOGÓS gofri. Azaz aki puhát akar, mint mondjuk az amerikai palacsinta, akkor ne ezt süsse!

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt 
- 6 dl víz
- 2 dl olaj
- 3 db tojás (külön a fehérje, külön a sárgája)
- 5 evőkanál cukor 
- 1 evőkanál vaníliás cukor, vagy 1 csomag vaníliás cukor (attól függ ugye, milyen kiszerelésben van otthon)
- 1 evőkanál/1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só

Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojás fehérjét verjük fel habnak és forgassuk bele.
Na most, nekem van egy remek konyhai AEG konyhagépem. Amióta megvan, én mindent azzal keverek, a palacsintát is, így a gofrit is. Vagyis nálam ez úgy néz ki, hogy előbb felverem a habot a géppel (megfelelő kiegészítőjével), aztán azt kiszedem, a helyére beteszem az összes többi hozzávalót, összekeverem, mikor már szép (nem csomós stb.), akkor hozzá adom a habot és még egy kicsit azzal is össze keverem alacsony fordulaton, ezzel kész is.
Egy elég sűrű cucc lesz, nem olyan folyós, mint mondjuk a palacsinta.
Elvileg a teflon bevonatos sütőgépbe nem kell olaj, de az a tapasztalat, hogy az első előtt mégis meg kell kenni, aztán úgy minden harmadik után újrakenni, de ezt ugye ki kell tapasztalni a sütőnél.
Nekem ehhez a csokihab a mániám, amit a legegyszerűbben úgy lehet kivitelezni, hogy kakóport keverünk tejszínbe, és azt szifonban habosítjuk. Finom csokihab lesz.
Alkalomadtán töltök fel képet is.

36 megjegyzés:

Chef Chicken írta...

Évek óta keresem én is tökéletes gofri receptet - egy picivel több cukorral ez az! Köszönöm! :)

Orbis írta...

Tényleg nagyon finom, ezentúl így fogom készíteni mindig! Köszi a receptet!!!

Kanga írta...

Csatlakozom az elöttem szólókhoz! ;) isteni, ropogós, finom!! Végre :)) (a gofrisütö nem süt elég gyorsan) ;) ja, és köszi a robotgépes tippet, nekem is van, de a tartályát nem használtam. Most előszedtem, hát sokkal egyszerűbb így ;))

Unknown írta...

Köszi a receptet! Végre nem puha, vastag palacsinta lett...hanem gofri :) egy kis cukrot nekem még elbírt volna a tésztám, de ezt csak üresen éreztem. Köszi még egyszer :)

ancsa írta...

nálam épp most sül

Unknown írta...

Tökéletesen ropogós. A hozzászólások miatt dupla adqg cukorral csináltam. Isteni.

Unknown írta...

Végre egy igazi jó recept!!!! Isteni lett, én 6kanál cukorral csináltam, tökéletes! Köszönöm!

Réka írta...

Epp sutom az elsot ;)

Klárissz írta...

Gyakran sütöm ezt a receptet és imádjuk:-)))

Schefi írta...

Minden gofri receptnél azt olvasom, hogy 20 percre hűtőbe kell tenni. Ezt nem?

Unknown írta...

Ez a tuti recept , köszönöm szépen.

Ilona írta...

Tényleg nagyon jó, ez a kedvenc gofri recept! :) Én is dupla cukrot teszek. Nem vaníliás cukorral, hanem vanília aromával, 1 citrom reszelt héjával készítem! Nagyon jó, köszönjük!

Ilona írta...

Valaki sütötte már sósan, sajtosan, fűszeresen? Esetleg sonkával, baconnel, zöldségekkel (pl. hagyma, paprika, paradicsom, rukkola, spenót, stb)? Legyen szíves, írja le, pontosan hogy készíti, milyen állagú, stb? Előre is köszönöm!

Ilona írta...

Én azonnal sütöm és nagyon jó. Maradék megy a hűtőbe, másnap kiveszem, nem kell várni, lehet sütni. Almát is reszeltem már bele. Finom! 3-4 alma elegendő. Tálaláskor fahéjas cukorral meghintem. Nyamiiiii! :)

Unknown írta...

Csak ezt a receptet használom a gyerekek nagyon nagyon szeretik. Én kakaó krémet teszek rá Köszönöm szépen

Unknown írta...

Nagyon-nagyon köszönöm! Ezt kerestem évek óta. Tényleg ROPOGÓS!

ClogFly írta...

Na ma en is beprobalom, elegem van a tapados, nehez gofritesztakbol.

Unknown írta...

Köszönöm a receptet, az új gofrisütőmet ezzel avattam fel, méltó is volt hozzá! Én szerencsére elsőre rátaláltam erre a receptre, nem is keresek másikat! :)

Tóth Andi írta...

Olaj helyett lehet vajjal készíteni?

Unknown írta...

Akkor nehèz lesz de felezve jo lett,vîz helyett tejjel csinàltam

Unknown írta...

Ez egyszerűen szuper! Köszönöm!

Kat írta...

Kösziiii!

Unknown írta...

Ez tényleg ropog😁 köszi!
A cukorból tényleg picit többet kíván, de így is szuper.

Unknown írta...

Nem ezzel a receptel,de most sutottem eloszor.Nem lett ropogos sajnos.

Maya írta...

Milyen lisztet használtautók? Köszi

Unknown írta...

Sok gofrirecept kipróbálása után ez lett a "nambervan"! Tényleg nagyon finom és ropogós! (A cukrot én is egy kicsit megemeltem.) Vanília krémmel, tejszínhabbal és eper darabokkal tálaltam.

Unknown írta...

Az lényeges, hogy milyen a gofrisütő? Nekem nem sikerült ropogósra sütnöm. 😟

KissEra írta...

Lényeges bizony. Nekem egy gyenge teljesítményű volt amivel csupán gofrit nem lehet sütni! Épp most vettem egy 1400 wattos belga sütőt (Domo), na ezzel percek alatt ízletes és ropogós.

Orsolya írta...

3 kanál cukrot tettem bele. Isteni lett.

Orsolya írta...

Az enyém fél óráig sütötte. Ma vettem másikat. Ropog. Nem a sütő.

Unknown írta...

Az élet apró örömei! Ezer éve nem ettem már jó gofrit. Most pedig itthon is elkészíthetem! Vettem egy 1400 W-os sütőt és ezzel a recepttel avattam fel. Tökéletes. Annyi csak, hogy a hozzászólások alapján én is több cukrot tettem bele. Nagyon örül az egész család! Köszönöm szépen!

Dékány Marika írta...

Én most kevertem ki a gofrit, de csak délután sütöm. Az előttem szólók véleménye szerint bízom benne, hogy az enyém is ugyanilyen finom lesz.

Lizaarókatündér írta...

Szódabikarbónával helyettesíthetem a sütőport?

SusanneSmith71 írta...

Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ezt kerestem. Én még 3 percet pirítottam a légkeveréses fritőzben a gofrisütőből kivett gofrikat. Az eredmény mennyeien, szinte ostyaszerűen ropogós gofri! Pont ezt az állagot akartam elérni.

Rita írta...

Végre tényleg egy ropogós gofri!!! Köszi!!!

Renátó írta...

Nagyon jó recept! 150 főre készül belőle idén 2.alkalommal.

Megjegyzés küldése