Mikor is végül vettünk egy Tefal márkájú gofrisütőt, lelkesen gofrisütésbe vetettem magam, ám legnagyobb csalódottságomra egyik recept sem hozta az általam elképzelt könnyű, ropogós gofri érzést, amit pedig a vásárokban megszokhattam (már ahol jó a gofri). Aztán egyszerre meglett a tuti, azóta mindig ezt sütöm, mindenki imádja. Édes, ROPOGÓS gofri. Azaz aki puhát akar, mint mondjuk az amerikai palacsinta, akkor ne ezt süsse!
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 6 dl víz
- 2 dl olaj
- 3 db tojás (külön a fehérje, külön a sárgája)
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor, vagy 1 csomag vaníliás cukor (attól függ ugye, milyen kiszerelésben van otthon)
- 1 evőkanál/1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só
Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojás fehérjét verjük fel habnak és forgassuk bele.
Na most, nekem van egy remek konyhai AEG konyhagépem. Amióta megvan, én mindent azzal keverek, a palacsintát is, így a gofrit is. Vagyis nálam ez úgy néz ki, hogy előbb felverem a habot a géppel (megfelelő kiegészítőjével), aztán azt kiszedem, a helyére beteszem az összes többi hozzávalót, összekeverem, mikor már szép (nem csomós stb.), akkor hozzá adom a habot és még egy kicsit azzal is össze keverem alacsony fordulaton, ezzel kész is.
Egy elég sűrű cucc lesz, nem olyan folyós, mint mondjuk a palacsinta.
Elvileg a teflon bevonatos sütőgépbe nem kell olaj, de az a tapasztalat, hogy az első előtt mégis meg kell kenni, aztán úgy minden harmadik után újrakenni, de ezt ugye ki kell tapasztalni a sütőnél.
Nekem ehhez a csokihab a mániám, amit a legegyszerűbben úgy lehet kivitelezni, hogy kakóport keverünk tejszínbe, és azt szifonban habosítjuk. Finom csokihab lesz.
Alkalomadtán töltök fel képet is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
36 megjegyzés:
Évek óta keresem én is tökéletes gofri receptet - egy picivel több cukorral ez az! Köszönöm! :)
Tényleg nagyon finom, ezentúl így fogom készíteni mindig! Köszi a receptet!!!
Csatlakozom az elöttem szólókhoz! ;) isteni, ropogós, finom!! Végre :)) (a gofrisütö nem süt elég gyorsan) ;) ja, és köszi a robotgépes tippet, nekem is van, de a tartályát nem használtam. Most előszedtem, hát sokkal egyszerűbb így ;))
Köszi a receptet! Végre nem puha, vastag palacsinta lett...hanem gofri :) egy kis cukrot nekem még elbírt volna a tésztám, de ezt csak üresen éreztem. Köszi még egyszer :)
nálam épp most sül
Tökéletesen ropogós. A hozzászólások miatt dupla adqg cukorral csináltam. Isteni.
Végre egy igazi jó recept!!!! Isteni lett, én 6kanál cukorral csináltam, tökéletes! Köszönöm!
Epp sutom az elsot ;)
Gyakran sütöm ezt a receptet és imádjuk:-)))
Minden gofri receptnél azt olvasom, hogy 20 percre hűtőbe kell tenni. Ezt nem?
Ez a tuti recept , köszönöm szépen.
Tényleg nagyon jó, ez a kedvenc gofri recept! :) Én is dupla cukrot teszek. Nem vaníliás cukorral, hanem vanília aromával, 1 citrom reszelt héjával készítem! Nagyon jó, köszönjük!
Valaki sütötte már sósan, sajtosan, fűszeresen? Esetleg sonkával, baconnel, zöldségekkel (pl. hagyma, paprika, paradicsom, rukkola, spenót, stb)? Legyen szíves, írja le, pontosan hogy készíti, milyen állagú, stb? Előre is köszönöm!
Én azonnal sütöm és nagyon jó. Maradék megy a hűtőbe, másnap kiveszem, nem kell várni, lehet sütni. Almát is reszeltem már bele. Finom! 3-4 alma elegendő. Tálaláskor fahéjas cukorral meghintem. Nyamiiiii! :)
Csak ezt a receptet használom a gyerekek nagyon nagyon szeretik. Én kakaó krémet teszek rá Köszönöm szépen
Nagyon-nagyon köszönöm! Ezt kerestem évek óta. Tényleg ROPOGÓS!
Na ma en is beprobalom, elegem van a tapados, nehez gofritesztakbol.
Köszönöm a receptet, az új gofrisütőmet ezzel avattam fel, méltó is volt hozzá! Én szerencsére elsőre rátaláltam erre a receptre, nem is keresek másikat! :)
Olaj helyett lehet vajjal készíteni?
Akkor nehèz lesz de felezve jo lett,vîz helyett tejjel csinàltam
Ez egyszerűen szuper! Köszönöm!
Kösziiii!
Ez tényleg ropog😁 köszi!
A cukorból tényleg picit többet kíván, de így is szuper.
Nem ezzel a receptel,de most sutottem eloszor.Nem lett ropogos sajnos.
Milyen lisztet használtautók? Köszi
Sok gofrirecept kipróbálása után ez lett a "nambervan"! Tényleg nagyon finom és ropogós! (A cukrot én is egy kicsit megemeltem.) Vanília krémmel, tejszínhabbal és eper darabokkal tálaltam.
Az lényeges, hogy milyen a gofrisütő? Nekem nem sikerült ropogósra sütnöm. 😟
Lényeges bizony. Nekem egy gyenge teljesítményű volt amivel csupán gofrit nem lehet sütni! Épp most vettem egy 1400 wattos belga sütőt (Domo), na ezzel percek alatt ízletes és ropogós.
3 kanál cukrot tettem bele. Isteni lett.
Az enyém fél óráig sütötte. Ma vettem másikat. Ropog. Nem a sütő.
Az élet apró örömei! Ezer éve nem ettem már jó gofrit. Most pedig itthon is elkészíthetem! Vettem egy 1400 W-os sütőt és ezzel a recepttel avattam fel. Tökéletes. Annyi csak, hogy a hozzászólások alapján én is több cukrot tettem bele. Nagyon örül az egész család! Köszönöm szépen!
Én most kevertem ki a gofrit, de csak délután sütöm. Az előttem szólók véleménye szerint bízom benne, hogy az enyém is ugyanilyen finom lesz.
Szódabikarbónával helyettesíthetem a sütőport?
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ezt kerestem. Én még 3 percet pirítottam a légkeveréses fritőzben a gofrisütőből kivett gofrikat. Az eredmény mennyeien, szinte ostyaszerűen ropogós gofri! Pont ezt az állagot akartam elérni.
Végre tényleg egy ropogós gofri!!! Köszi!!!
Nagyon jó recept! 150 főre készül belőle idén 2.alkalommal.
Megjegyzés küldése